Непознатата България: 46 възможни посоки

Непознатата България: 46 възможни посоки

(3.71 от 7 гласа)Разликата между туристи и пътешественици е, че "първите мислят за връщане от мига, в които пристигнат. Вторите може изобщо да не се върнат", обяснява Порт, безпокойният персонаж от "Чай в пустинята" на Пол Боулс.

Ако се оставите на книгата, която държите в ръце, няма да можете да се върнете. Тя ще ви направи пътешественици. Ще ви сближи с хора, истории и сцени, които няма да забравите. Те ще останат да си живеят във вас, и или ще ви чоплят и тормозят, докато не се качите на колата и не опитате да превърнете литературните си преживявания в своя реалност, или пък ще започнат да изскачат пред вас, както си пътувате по пътя.

Чичо Митко, Света Петка и нейния бард дядо Милчо, герой на Вазов, рибари, баба Яна, един минувач в с. Гранит - "Непознатата България" е населена с пъстра колекция образи, макар и фотографията в нея да показва почти безлюдни пейзажи и руини. В този край на Европа си е точно така - малко встрани от основния път човек кара по пусти пътища, пресича незасегнати от цивилизацията сюрреални пейзажи, диви местности, а срещите му са редки, но запомнящи се.

Тази книга, изцяло съставена от отбивки от главния път, прави картата на България по-привлекателна, населена и пъстра. Заселва я с природни феномени, куриози, лица с характер, или просто с приятни места, и я прави симпатична - не само с нещата, които описва, но и със свежия поглед към тях. Оптимистична, видяна със симпатия, цветна, и с чувство за хумор, това е България на новото поколение. Албена ШкодроваПечатна книга

15.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Икономедия
Година: 2009
Страници: 208
ISBN: 9789543850150
Баркод: 9789543850150
Размер: 14.00x21.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: