Новини

14 Февруари 2012

Apple iPad 3 с Retina екран

Напоследък все по-упорито се говори, че новият iPad 3 ще бъде с Retina екран.

Очакваната дата за анонсирането му е 7 март, където най-вероятно ще стане ясно, че той ще бъде с 2048 х 1536 точков Retina екран. Останалите му новости ще бъдат четириядрен процесор, много по-добра камера и LTE вграден чип.

Apple е поръчал около 65 милиона такива екрана от LG и Samsung, което е с около 65%-70% повече от екраните за предшественика му iPad 2. Явно от Apple имат големи очаквания за интереса, който ще предизвикат новите технологии и устройството, в което ще се появят за първи път.

 Интересно е, че когато става въпрос за голям бизнес корпорациите могат да са бизнес партньори и противници в съда. И в момента продължават делата между Apple и Samsumg за патенти свързани с iPad и Samsung Galaxy Tab. В същото време един от основните доставчици, а вероятно и бъдещи конкуренти на Apple е именно Samsung.

iPad продължава да е водещият по продажби таблет в световен мащаб. Вероятно неговите производители рзчитат на увеличаване на продажбите най-вече на такива пазари като Китай и други азиатски икономики. В същото време конкуренцията се увеличава след навлизането на супер евтиния процесор създаден в Китай - All Winner. Със своята цена от $7 той драматично променя конфигурацията на пазара.

18 Юни
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, проведено в партньорство с популярния български сайт за електронни книги Biblio.bg  виж повече »
16 Декември
Бисерите на клиенти на издателство СофтПрес :)  виж повече »
04 Август
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, ...  виж повече »
Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: