Новини

06 Юни 2011

Хорхе Букай отново в България!

"Никой не може да направи за теб това, което ти сам трябва да направиш." - Хорхе Букай

На 5 юни световноизвестният писател Хорхе Букай пристигна за втори път в България.

 Авторът ще остане в страната ни до 12 юни. Поводът за посещението е премиерата на новата му книга - „Разказвай с мен“ –продължение на бестселъра „Нека ти разкажа“.

С Хорхе Букай може да се срещнете в:

София - 7 юни 2011г. от 18:30ч. в Университет по архитектура, строителство и геодезия, аула "Максима", бул. "Христо Смирненски" 1

Пловдив – 8 юни 2011 година - 18:00 - Среща-разговор,  Новотел "Пловдив", зала "Пловдив", ул. "Златю Бояджиев" 2

Пловдив - 9 юни 2011 година - Книга с автограф - 17:00ч. в книжарница Хермес-  ул. "Патриарх Евтимий" 12

Бургас – 10 юни 2011 година от 18: 00ч. в книжарница "Хеликон", площад "Тройката" 7

Стара Загора – 11 юни 2011 година от 18:00 ч. в книжарница "Хермес", ет. 3, Galeria Stara Zagora, ул. "Хан Аспарух" 30

За автора:

Роден през 1949 г. в Буенос Айрес, днес Хорхе Букай е от тези личности, които са щастливи, че „сами са изградили себе си“. Той твърди, че първият му университет е бил самият живот. Започнал е да работи на тринайсетгодишна възраст и е упражнявал различни професии: продавач, таксиметров шофьор, клоун, възпитател, актьор, телевизионен водещ, аниматор на детски тържества. Докато не стигнал до сегашната си работа, която сам определя като „професионален помощник“. Букай разказва, че когато се дипломирал като лекар през 1973 г., все още не бил съвсем наясно с понятието психично здраве. Пет години по-късно, вече квалифициран специалист по умствени заболявания, имал усещането, че е научил малко повече за патологиите на съзнанието, но все още не знаел нищо за произхода и природата на психичното здраве.
Днес теориите му, макар и нетрадиционни, са ясно формулирани и много ефективни. Доказателство за това е огромният читателски интерес, на който се радват книгите му. По думите на Хорхе Букай фактът, че всяка негова книга се превръща в бестселър, се дължи на много работа, на определени умения, които е придобил, и на привилегията да е внук на двама дядовци, които са разказвали приказки.

Книги на автора превеждани на български език:

"Нека ти разкажа"

"Приказки за размисъл"

"Писма до Клаудия"

"Да се обичаме с отворени очи"

"Трите въпроса"

"Разказвай с мен"

"Интервю с Хорхе Букай в "Нека Говорят с Росен Петров" :

www.youtube.com/watch?v=Em6VBT7sVho

Хорхе Букай на летище София:

bnt.bg/bg/news/view/54311/horhe_bukaj_otnovo_v_bylgarija

18 Юни
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, проведено в партньорство с популярния български сайт за електронни книги Biblio.bg  виж повече »
16 Декември
Бисерите на клиенти на издателство СофтПрес :)  виж повече »
04 Август
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, ...  виж повече »
Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: