Новини

18 Май 2011

Семинар на тема "Електронни книги - технология, добри практики и стандарти"

Вчера, 17 май, в зала „Виктория“ – Столична Библиотека се проведе семинар на тема: "Електронни книги - технология, добри практики и стандарти". Семинарът беше организира  специално за българските издателства на книги и списания. Лектор беше Александър Петров, един от създателите на Библио.бг.

Темата на семинара заинтригува голяма част от българските издатели, които го доказаха със своето участие. 

Александър Петров засегна въпроси свързани с Интернет, Какво е електронна книга, Електронното четене е модно и защо; На какви устройства се чете електронна книга; Кои са софтуерите за четене на електронна книга; Какво казва европейското законодателство за споделянето на авторско съдържание; Каква трябва да е цената на електронните книги; Права и търговски практики; Защо ePub; Защо PDF; Технологии за защита; Шрифтове за вграждане в електронни книги; Технология на ePub формата; Видове програми за създаване на съдържание в ePub формат и др.
 
В България все още няма стандарти за направата на ePub книги. С развитието на пазара за електронно съдържание това ще се промени.
 
Партньори на семинара бяха Prestigio и Tablet.bg.
 
Семинар на тема "Електронни книги - технология, добри практики и стандарти" - Александър Петров
 

Семинар на тема "Електронни книги - технология, добри практики и стандарти" - издатели

18 Юни
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, проведено в партньорство с популярния български сайт за електронни книги Biblio.bg  виж повече »
16 Декември
Бисерите на клиенти на издателство СофтПрес :)  виж повече »
04 Август
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, ...  виж повече »
Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: