Новини

20 Април 2011

Новият електронен четец на Prestigio

На 20 април 2011 г. в 11:00 в кафе-клуб "Мати", НДК се проведе официалното представяне на съвместният проект на ASBIS Bulgaria, Издателство "Жанет 45" и Георги Господинов свързан със стъпването на българският пазар на най-новият електронен четец - Prestigio PER5162, който промоционално ще се разпространява с трите най-знакови книги на Георги Господинов - „Естествен роман”, „Балади и разпади” и "И други истории". 

Новият модел електронен четец Prestigio PER5162 ще се продава с три от най-известните книги на автора.

Производителят на IT продукти с лайфстайл дизайн Prestigio за първи път ще „издаде” в дигитален формат книгите на един от най-четените и превеждани нови български автори Георги Господинов.

Четецът на електронни книги Prestigio PER5162 влиза в търговската мрежа зареден с „Естествен роман”, стихосбирката „Балади и разпади” и сборника разкази „И други истории”. Новият модел е насочен към най-запалените читатели, които търсят устройство с множество функции и дълъг живот на батерията.

„Когато пътувам това, което най-много ми липсва, е моята библиотека. С електронния четец ще мога да си нося своите стотина книги за из път. Новите технологии променят носителя, но запазват четенето. Дават му нови шансове, поне така ми се иска да бъде,” коментира Георги Господинов при официалното представяне на партньорството.

„Винаги съм смятал, че четящият човек е красив, че е по-различен от другите. А електронните четци са начин да се търсят нови читатели сред модерните и млади хора. Затова приех поканата на Prestigio, за мен е нов и интересен опит. Намирам за добра идея да се представят книги на съвременни български автори и по този начин. Любопитно ми е как ще се възприеме Естествен роман като Е-Естествен роман.”

„Партньорството ни с Георги Господинов беше сключено ексклузивно за модела PER5162,” обясни Любомир Бабуров, Продуктов мениджър на Prestigio. „Това наше предложение е насочено към „пристрастените читатели”, тъй като моделът комбинира 5 функции в една – той е не само е-четец, но и аудио-плейър, радио, интернет-браузър и речник. Мисля, че литературните фенове, които ще оценят този продукт, ще са доволни и от допълнителната стойност, която създаваме с книгите на Георги.”

Моделът PER5162 е 6-инчов четец с E-ink дисплей. С живот на батерията до 15 000 прелиствания той е идеален за хора, които често са на път и искат да вземат любимите си книги със себе си. Тази възможност се допълва и от вътрешната памет от 2GB, достатъчна за съхранението на до 2000 книги. Тя може да бъде разширена до 32GB с помощта на microSD-карта. WiFi-връзката предоставя максимална свързаност и удобство при сваляне на нови заглавия. Моделът е компактен, с дебелина само 10,3мм и тегло от 300 гр. Prestigio PER5162 идва в пълен комплект със слушалки и калъф от еко-кожа.

Предоставянето на безплатни книги с електронните четци на Prestigio вече се превръща в традиция. При представянето си през ноември LCD-моделът PER3052 включваше неиздаваната дотогава книга на младата авторка Валентина Маринова „Мария и децата на Ламски”. Компанията планира и бъдещи партньорства с дебютиращи и добре известни български автори. „Искаме да бъдем максимално адекватни към желанията на българските потребители, затова търсим партньорства с родни автори. Като един от лидерите в сегмента на е-четци приемаме за своя роля стимулирането на интереса към тях, защото вярваме в бъдещето на тази технология,” допълни Любомир Бабуров. Prestigio навлезе на пазара на четци на електронни книги през ноември 2011 година, но марката вече заема сериозен пазарен дял при е-четците в големите вериги за потребителска електроника от над 40%. 

Скоро Електронните четци на Prestigiо ще може да намерите и в Библио.бг!

 

18 Юни
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, проведено в партньорство с популярния български сайт за електронни книги Biblio.bg  виж повече »
16 Декември
Бисерите на клиенти на издателство СофтПрес :)  виж повече »
04 Август
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, ...  виж повече »
Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: