Логистика

Логистика

  • Абонамент за 1 Година: 30.00 лв.
    (10 броя. Спестявате 25% от цената на брой )
  • Защита: Adobe DRM
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Новия брой "Логистика - брой 10/2018"


Новият брой на сп. ЛОГИСТИКА – бр. 10 / декември 2018 г.

Крум Павлов е един от пионерите в автоматизацията в България. Вече 30 години той и ръководеният от него фирма Логисофт създават редица впечатляващи решения за оптимизиране на производството и склада. През последните 10 години компанията развива и утвърждава сътрудничеството си с германската GEBHARDT Intralogistics Group, един от пионерите в създаването на автоматизирани системи за Индустрия 4.0. Българската фирма създава PLC софтуер за управление на конвертори в системи за складиране, изграждани от GEBHARDT в различни точки на света, като двете фирми разчитат на трайно сътрудничество помежду си.
Явор Панталеев бе избран за нов председател на НСБС - Българската асоциация за спедиция, транспорт и логистика. Това стана на общо събрание на организацията. На него най-горещи бяха дискусиите около основния проблем – липса на достатъчно кадри за транспорта, спедицията и логистиката. Бе обсъдена възможността Учебният център на НСБС да се превърне в академия за кадри за бранша.
В традиционната анкета на сп. ЛОГИСТИКА участват 16 ръководители на успешни екипи, които говорят с емоция за 2018 г. и оптимистично за 2019 г. Пътя, който мениджърите очертават за 2019 г., е с много ясна посока - устойчиво развитие и никакво отстъпление от качеството на услугите, въпреки проблемите на трудовия пазар и предпазливите очаквания за икономическите колебания на Европа.
 
В брой 10 / 2018 на сп. ЛОГИСТИКА може да прочетете още:
 
Как се стига до дистрибутори в САЩ и Канада - Инвестициите в нова техника и технологии разширяват производството и мрежата на доставки на Булконс
Успехът на германските инвеститори е заразителен - д-р Митко Василев, главен управител на ГБИТК
Императивът на дигитализацията: възходът на дигиталните платформи и екосистеми
Повече магазини – повече логистика - В Максима България оптимизират складовите площи, за да обслужват непрекъснато откриващите се нови обекти 
Доволните клиенти са нашата препоръка - Марк Литвин, директор продажби в Made4net
Индустрия 4.0 се нуждае от Логистика 4.0 - Щефан Краутер, CEO и основател на cargo-partner
Какво прави бизнес модела на Дискордиа успешен?
Призивът да се строи спекулативно не получава отзвук
Логистиката търси нови таланти
Кои са най-добрите Supply Chain програми в Северна Америка
Вълна от увеличаване на логистичните разходи
Български инженер променя лицето на роботиката - Росен Дянков е съосновател на стартъп компанията Mujin
20 години TOYOTA SAS
Надеждните стелажни системи на CBS - Сигма България стана представител на италианската фирма за страната
Новите лекотоварни стакери на STILL
Електрическите камиони се готвят за настъпление
Коледа лийкс тресе държавата