Логистика

Логистика

  • Абонамент за 1 Година: 30.00 лв.
    (10 броя. Спестявате 25% от цената на брой )
  • Защита: Adobe DRM
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Списание ЛОГИСТИКА (издава се от 2005 г.) цели да свърже тези, които предлагат логистични услуги, с онези, на които те са необходими.

Списание ЛОГИСТИКА разглежда спедиция, складиране, опаковане, дистрибуция, транспорт, оптимизация, информатика, теория и практика и съдържа: принципи и методи на изграждане на логистични вериги; управление на вътрешнофирмените и външни материални потоци; складово стопанство, снабдяване, технология на обработка на товари; опаковане, дистрибуция, рециклиране; транспортно-спедиторско обслужване и критерии за неговата оценка; управление на качеството; информационни технологии в логистиката; представяния на фирми, предлагащи спедиторски и логистични услуги, примери за организирана логистика в български фирми (търговски вериги, производствени звена); чуждестранен опит и новости в бранша; обзори по теми като например подемна техника за складове, телематика и др.; новини – нови услуги, новооткрити у нас складове и логистични комплекси, новости в българското и международно законодателство, засягащи аспекти на логистиката.

Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.logistika.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Новия брой "Логистика - брой 8/2021"


Новият брой на сп. ЛОГИСТИКА – бр. 8 / октомври 2021

Хладилната логистика е специфична ниша, която изисква специфично технологично оборудване, добре обучен персонал и много добро познаване на процесите в нея. „Логистичните ни процеси са прекалено динамични и бързи. В нашия бизнес скоростта се управлява много по-успешно с помощта на човешки труд отколкото с технологии,“ смята Александър Колев, управител на Фреш енд Фууд Лоджистик ЕООД. Вижте какво още сподели г-н Колев за тънкостите на температурната логистика, за тенденциите в бизнеса и за принципите в управлението на компанията!
Тази година най-разпространеният палет в света – класическият европалет, навърши 60 години, а марката EPAL празнува своята 30 годишнина. Използването на фалшиви палети – имитации на оригиналните, носи определени рискове за товародателите. Но как да се ориентираме дали палетите са оригинални или не? Срещаме се с Кирил Василев, президент на EPAL България, Гърция и Румъния и Атанас Котов, изпълнителен директор на EPAL България, Гърция и Румъния, за да поговорим за скока в търсенето на европалети и интереса на нови производители.
Сред най-важните уроци в новия учебник за производителя на строителна химия Мапеи България е увеличаване броя на продукцията в завода и съкращаване на пътя за доставка. Политиката на фирмата е да работи с дистрибутори, които да бъдат зареждани с цели транспортни единици, а те от своя страна да правят доставките с по-малки автомобили.
 
В брой 8 / 2021 на сп. ЛОГИСТИКА може да прочетете още:
 
Цветин Тодоров е новият председател на НСБС
Роботите ще заменят хората в складовете - Христо Урумов,  основател и управител на STAMH
Ист Ринг се развива устойчиво като логистичен проект с качествена работна среда
Икономиките в Европа се възстановяват, суровините се бавят
Машинното обучение
Индустриите работят трескаво, световната търговия прави рекорди - Лъчезар Богданов – икономист,  анализатор в ИПИ
Mercedes-Benz eSprinter - 160 км с едно зареждане? Прави ги!
Събития, книги
 
В разширената дигитална версия на октомврийския брой на списание ЛОГИСТИКА можете да прочетете още:
 
Топ 25 на спедиторите в света
Четири грешки, които никой начинаещ товародател не бива да допуска
Магазините на Ikea стават фулфилмънт центрове
Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: