Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Английска, ирландска, шотландска кухняпечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Вкусно с Вангапечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
1585 от най-добрите и изпитани рецептипечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR -
От двете страни на съвършената хранапечатна:
14.99 лв.
7.66 EUR -
Голямата книга на домашното консервиранепечатна:
16.00 лв.
8.18 EUR -
Медена кухняпечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Кулинарна книга на Мафиятапечатна:
6.99 лв.
3.57 EUR -
Правилен избор на диета за отслабванепечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Ястия с плодове, десерти със зеленчуципечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.