Щрихи към някои проблеми на Античната и Западноевропейската литература

Щрихи към някои проблеми на Античната и Западноевропейската литература

(4.00 от 15 гласа)Една от най-широкообхватните дисциплини във филологическото обучение на висшето хуманитарно образование и знание е Антична и Западноевропейска литература. Необозрим гигантски корпус от художествена литература и литературноисторически натрупвания.

Опитите да се систематизират всички тези наслагвания довежда до мащабни многотомни проекти, които при цялата си всеобхватност пак не могат да фиксират в стройна система тази отворена към нови и нови попълнения наличност.
Настоящето издание е един от поредните (може би неуспешни) опити да се представи твърде редуцирано, без никакви периодизационни схеми и очертавани хронологични граници възможният щрих върху взаимнопроникващия прочит на двете огромни литератури – Античната и Западната. Само ще се маркират проблемните зони, от които извират парадоксите на взаимното проникване.

Единствената възможна претенция на този “Щрих” е да се покаже (за кой ли път), че развитието на литературата е развитието на самото (художествено) съзнание и целият литературен процес не би бил възможен без плетеницата от (въобразени) траектории на разума и интуицията човешка.  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Libra Scorp
Година: 2013
Страници: 281
ISBN: 9789544712099

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: