Случайности, съвпадения и щастливи открития в историята

Още от поредицата Historia incognita

Случайности, съвпадения и щастливи открития в историята

(4.00 от 9 гласа)Печатна книга

16.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.

Най-нечуваните случайности, най-невероятните съвпадения, най-изненадващите изобретения и открития. Грегорио Довал завършва журналистика. Следва психология, социология и философия. Повече от двайсет и пет години съчетава дейността си като сценарист, автор и режисьор на телевизионни програми и издател със заниманията си като писател. Автор е на книгите Кратка история на Дивия запад, Кратка история на американските индианци, Кратка история на каубоите, Кратка история на завладяването на Запада и Кратка история на хилядолетен Китай.

Ще бъдете изумени от изобилстващите в историята случайности, от неволните открития, от всички щастливи попадения и обрати, в които се намесва късметът, от най-невероятните съвпадения, довели до неочаквани последствия… Научете за случайното откриване на захарина и за предсказанията, свързани с потъването на кораба „Титаник“. Запознайте се с литературни произведения, предрекли катастрофи, корабокрушения, и дори с картини, чрез които стават известни случаи на канибализъм.

Тази книга съдържа любопитни анекдоти, шокиращи теории, необясними събития и невероятни подробности, които ще накарат читателя да остане със зяпнали уста. Той ще надникне в кухнята на официалната история, разказана с чувство за хумор.

Знаете ли, че…
…петнайсет години преди стъпването на човека на Луната един писател научен фантаст го предрича със следното изречение в свой роман: „Първият космически кораб кацна на Луната… и от него слезе майор Армстронг…“?
…писателят Марк Твен се появява на бял свят с Халеевата комета и както самият той обичал да казва, го напуска заедно с нея?
…през живота си американският горски пазач Рой Съливан е поразяван седем пъти от мълнии, без да претърпи кой знае какви поражения, а накрая… се самоубива, депресиран от смъртта на жена си?
…през месец май 1863 г. близо до река Мисисипи се осъществява единственият случай на „изкуствено оплождане с куршум“?Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Сиела
Година: 2014
Страници: 112
ISBN: 9789542814733
Баркод: 9789542814733
Поредица: Historia incognita
Тегло: 0.20 кг.
Размер: 15.00x22.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: