Свинско месо
Още от поредицата Любими домашни рецепти
-
10-те храни, най-богати на антиоксидантипечатна: 3.00 лв. -
Любими рецепти от тъщи и свекървипечатна: 8.00 лв. -
Здравословно храненепечатна: 5.00 лв. -
365 рецепти. Българска национална кухняпечатна: 9.00 лв. -
Мъже в кухнятапечатна: 7.50 лв. -
12-те най-полезни хранипечатна: 3.00 лв. -
Макаронени изделияпечатна: 29.85 лв. -
Родопска кухняпечатна: 4.00 лв. -
Рецептурник - 3 частпечатна: 16.00 лв.
Има ястия, които са безспорно вкусни, но има и такива още пo, които ни карат да забравим доброто възпитание и до последно да обираме със залък чинията, нищо, че тя отдавана е изтъркана до блясък. Няма място за безпокойство, защото всеки е изпадал в такава ситуация при поднесена тава със сочен свински джолан с картофи, мариновани свински ребърца, до златисто изпечена вратна пържола или друсан кебап. При ребърцата даже е още по-сладко, защото можеш до насита да си ближеш и пръстите. И хич да няма друга причина, за една банска капама е редно да се извади глиненият гювеч от дъното на шкафа. Ред месце, ред кисело зеле, розова сланинка, чубрица и чесън, после няколко часа на бавен огън и, за да се подсили апетита у чакащите, се пълнят чашите с червено вино.
Ей това е хубавото на зимата, че все ще намерим оправдания, когато прегрешим с ядене и пиене. Празници много, фурната щедра на топлина и аромати, чаши пълни. Как да устои човек на такива изкушения?!
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.