Римлянката

Още от поредицата Популярна класика

Римлянката

(3.71 от 7 гласа)Романът "Римлянката" е история на една проститутка, разказана от нея самата - просто, понякога даже с трогателна наивност и в същото време плашещо делово. История за това как бедната, простодушна и необикновено красива девойка Адриана не само се превръща в проститутка, но и започва да се отнася към проституцията като към най-обикновена професия, способна да ? осигури "прилично съществуване". Романът е възел от противоречия, оттук и нееднозначното отношение към героинята - съчувствието и разбирането се борят с неприязънта и неприемането.

Стара като света история - бедно семейство, лишено от закрилата на бащата, липса на перспективи при опита да се оцелее по честен начин. На Адриана ? се иска, както и на всички млади момичета, да има свой дом, мъж, деца и тихо семейно щастие. Толкова по-болезнено тя усеща реалността без надежди за бъдеще. И тогава се решава - колебанията са ? чужди. Тя вярва, че не опетнява себе си, ако го прави без любов. Вярва, че всичко ще свърши, когато тя и майка ? бъдат обезпечени...

Виж цялата анотация »

Печатна книга

16.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Година: 2014
Страници: 408
ISBN: 9789542815761
Баркод: 9789542815761
Тегло: 0.34 кг.
Размер: 14.00x21.00 см.


Адриана стъпва по хлъзгав път, но вярва в мечтата си за дом. Стаята, която някога мебелира за своето бъдещо семейство, става място, където води мъже - странен парадокс, но героинята ни убеждава, че живее така, "както иска", упорства, че всичко върви, "както трябва".
Нейният разказ, лишен от изкусност, не позволява равнодушно отношение - прощаваш ? инфантилността, лекомислието, излишното простодушие. Тя живее с това, което чувства в дадения момент, и затова за нея няма неверни пътища, живее без особено да се замисля, но затова пък - и без да се препъва.

Алберто Моравия, с истинско име Алберто Пинкерле, е италиански писател от световна величина, наричан "баща на италианския неореализъм". Първият му роман "Безразличните" е издаден, когато Моравия е на 22 години. По това време в Италия вече управлява Бенито Мусолини. Официалната критика и власт го приемат враждебно. Забраняват публикациите му, дори подписаните с псевдоним. Принуден е да се укрива в обор в планината. Спасяват го настъплението на американската армия през 1944 г. и краят на Втората световна война. Веднага след войната Моравия издава няколко романа, най-известният от които е "Римлянката". Творбата се отличава с разказваческо майсторство и жив диалог. През 1952 г. творчеството му отново е забранено, този път от Ватикана. Пише няколко сценария, а по романите му са заснети прочути филми, като "Чочарка", "Конформистът", "Римлянката".


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: