Ренесансът

Ренесансът

Автор: Пол Джонсън
(4.00 от 7 гласа)Възхвала на интелектуалното освобождение и на художествените постижения, които превръщат този период от 150 години в една от най-ярките епохи в историята на европейската цивилизация.

В това кратко изложение Пол Джонсън се концентрира върху Италианския ренесанс и най-вече на представителите на Флорентинската школа в периода между 1400 и 1560 г. Той отбелязва голямото значение на развитието на Ренесанса извън Италия – откриването на печатарството в Германия и на маслената живопис във Фландрия.

“Без да се плаши от необятни теми, без да се смущава от огромното количество материал и без да се заплита в сложни въпроси, Пол Джонсън умее да превръща и най-обширната материя в сбит разказ. Той пише за едно минало, което винаги ще остане свързано с настоящето. Творбата му е населена с живи образи и блика от свежи животоописания.”

Фелипе Фернандес-Арместо

Пол Джонсън е написал повече от трийсет книги, последната от които “История на американския народ”. Неговият труд “Съвременността” е световен бестселър, а книгите му “История на евреите” са образцови творби, обхващащи пет континента.Печатна книга

6.90 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Автор: Пол Джонсън
Издател: Прозорец
Година: 2003
Страници: 192
Тегло: 0.19 кг.
Размер: 13.00x20.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: