Пърленки. Чеснови хлебчета. Фокачи
Пърленка, името й го подсказва, по правило се пече на жар в пещ. Или върху плочата на старата бабина печка. Ами ако не разполагаме с нито една от тези "екстри"? В никакъв случай не трябва да се отказваме от тази вкусотия! Ще си я направим в сача, на барбекюто, във фурната, на оребрен тиган, в жаравата, останала от огъня. Чесново хлебче можете да си хапнете в толкова много разновидности, колкото и не можете да си представите - от бяло или ръжено брашно, с добавка на ароматни треви и сухи подправки, на лук и сирена. Изпечени в сух тиган, в сач, на барбекю. Посипани с кашкавал, брашно, намазани със зехтин... В това ухаещо съвършенство само чесънът неизменно присъства. Фокача - това според италианците е "недовършена пица". Тестото й наистина напомня тестото за пица. Формата й традиционно е елипсовидна или правоъгълна и - пак традиционно - по повърхността й се правят симетрични вдлъбнатини. Може да се приготви без каквито и да е добавки или с каквото ви хрумне - в тестото или върху фокачата, във въпросните вдлъбнатини.
Kниги от същия жанр
-
Стекове & сиепечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Краят на хранатапечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Кисело зелепечатна:
1.99 лв.
1.01 EUR -
DiVino Guide - Българските вина 2013печатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Тайните на винопроизводствотопечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Bulgarische kucheпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Украси за тортипечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Бяло, зелено, червенопечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
500 ястия на барбекюпечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.