Психология. Еволюционно феноменологичен подход

Психология. Еволюционно феноменологичен подход

(4.38 от 8 гласа)В книгата се представя концепция от общопсихологическо естество. В нея се обвързват формат на преживяването - ситуация и еволюцията на психиката. Идеята, че психиката е диференциация на свойството биовиртуалност, което е заложено в геномите и протоплазмата на живите същества.

Развитието на това свойство в еволюционен контекст поражда универсалната структура на психиката - главната психоеволюционна придобивка. Обосновава се как универсалната структура на психиката се трансформира в набор от психологични функции и структури, специфични за човешкия вид. Разгледани са свойствата на най-динамичната част на психиката - ситуацията. Тя се определя като "работно поле", в което конвергират разнообразни влияния и се вземат решения за действие.

Направен е опит множество факти, закономерности и феномени да се интегрират в един ситуационно феноменологичен подход. Последният се въвежда заедно с базовата метфора за психиката като пеперуда. Настоящата книга е предназначена за студенти, които изучават обща психология на университетско равнище, а също и за всички с интерес към универсалните проблеми на психологията.Печатна книга

18.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Сиела
Година: 2014
Страници: 584
ISBN: 9789542814092
Баркод: 9789542814092
Тегло: 0.81 кг.
Размер: 16.00x23.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: