Проспериращо съзнание

Проспериращо съзнание

Автор: Ранди Гейдж
(3.85 от 13 гласа)Печатна книга

7.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.

Смятате ли, че е донякъде духовно да сте бедни? Само след един прочит, тази увлекателна книга ще ви отърве от подобни мисли. Ще осъзнаете, че ви е писано да сте здрави, щастливи и богати. Гуруто на просперитета, Ранди Гейдж, разбива религиозните догми, за да разкрие как забогатяването е ваша духовна съдба.

Ще разберете:

Защо бедността е грях;
Какво може би ви сипра от успеха;
Защо заможността е естественото ви състояние;
Разликата в мисленето на бедните и богатите хора;
Как да привличате и приемете отреденото ви истинско богатство!


Връзката между мисълта и обстоятелствата

Седях си край един ручей, сам с мислите си и хармонията, която само звукът на течаща вода може да донесе. Във въздуха се усещаше есенен хлад и шумът на вятъра сред листата допринасяше за симфонията на спокойствието.

Млада жена четеше книга в ляво от мен, а един възрастен мъж правеше Тай Чи гимнастика наоколо. Един мотор Сузуки спря на края на улицата. Караше го мъж целят в черни кожени дрехи, който имаше вид на куриер. Слезе от мотора, взе една кафява торба от багажника и седна наблизо. Наблюдавах как извади едно студено пилешко бутче и някакъв сандвич, които изяде с бутилка Спрайт.

Октомври е, в южния край на Дъблин, Ирландия, а аз седя на брега на един канал под улица Багът.

Избрах да прекарам времето си за обяд тук, а не в петзвездния хотел, в който съм отседнал. Край мен се разхождат гълъби и едно момче лежи с глава в скута на приятелката си. Не съм ги питал, но съм сигурен, че и другите посетители на това крайречно „кафене” щяха да се съгласят, че няма ресторант, който да предложи по-добра атмосфера.

Разбира се храната в хотела ми е страхотна, но в Ирландия забелязвам същия проблем като във Великобритания, а именно че смятат, че всички ресторанти трябва да са мрачни пещери с тъмно дърво и много дим. Дори в подводница имат повече прозорци, отколкото в ресторантите тук.

А защо съм край канала, освен по очевидните причини?

Избирам мислите, които създават обстоятелствата край мен – тези обстоятелства, които определят живота ми.

Ако отидете в който и да е затвор ще срещнете стотици хора, които ще ви обяснят, че са жертва на обстоятелствата. Във всяко едно градско гето или беден квартал ще чуете същото.

Ако се разходите из някой заможен квартал за богаташи в Кънектикът, ще намерите същото. Както и в кварталите на средната класа в Лийдс или Лондон, Кьолн или Копенхаген. Ще срещнете хора, които смятат, че са продукт на обстоятелствата, добри или лоши.

Ще ви говорят за възможностите, които са имали, или пък шансовете, от които са били лишени. Може би ще са благодарни за образованието, което са получили, или пък ще се оплачат, че не са имали такова. Един ще се радва на семейството и възпитанието си, а друг ще съжалява за своето.

Да, доходите, статуса, етническата група, образованието, възпитанието, кварталът, семейството и много други фактори оказват влияние и дори определят положението ви.

Но кой създава тези обстоятелства?

Родителите ви? Средата? Бог? Съдбата? Сред тези анализи и мненията на гореспоменатите хора се губи една много много важна действителност:

Ефектът, който мисленето оказва на обстоятелствата.

В своята книга „Каквото мисли човек” Джеймс Алън говори за съзнанието ни като за градина, която може да се отглежда разумно или да се остави да подивее. Но и в двата случая тя ще ражда.

Ако садите и се грижите за градината си, тя ще произвежда цветя и плодове – нещата, които култивирате. Ако не посадите определени семена, то животните, вятърът и други посредници ще донесат случайни неща и в резултат ще имате множество плевели и диви растения, които най-вероятно ще задушат полезните растения. Едно нещо е сигурно. Нещо ще порастне във вашата градина.Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Автор: Ранди Гейдж
Издател: Анхира
Година: 2012
Страници: 88
ISBN: 9789542929291
Баркод: 9789542929291
Тегло: 0.12 кг.
Размер: 13.00x20.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: