Помпей

Помпей

(4.71 от 7 гласа)Жарка седмица в края на август 79 г. Има ли по-чудесно място за отмора през последните летни дни от Неаполитанския залив? По цялото крайбрежие най-богатите граждани на Римската империя блаженстват в луксозните си вили. Най-големият военноморски флот на света е закотвен мирно в Мизенум. Курортите Бая, Херкулан и Помпей процъфтяват.

Само един човек е обзет от силна тревога. Инженерът Марк Атилий току-що е поел ръководството на огромния водопровод Аква Августа, който осигурява вода на двеста и петдесет хиляди души в девет града около залива. За пръв път от поколения насам изворите пресъхват. Стокилометровият акведукт е прекъснат северно от Помпей, по склоновете на Везувий.

Атилий – почтен, практичен, неподкупен – обещава на знаменития учен адмирал Плиний, който командва флота, че ще поправи Аква Августа, преди резервоарите да пресъхнат. Но той не подозира, че ще се сблъска със стихии, срещу които са безпомощни дори римските легиони. Пред такъв враг и Цезар не се е изправял.

С убедителни, но икономични подробности за периода и множество интриги, които да поддържат темпото, авторът довежда романа си до неговия вълнуващ финал.

Елегантно и интелигентно, Робърт Харис пресъздава един свят на ръба на катастрофата.Печатна книга

9.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Обсидиан
Година: 2003
Страници: 336
Размер: 13.00x20.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: