Откриването на Америка от турците

Откриването на Америка от турците

Автор: Жоржи Амаду
(4.17 от 6 гласа)„Откриването на Америка от турците“ е последната творба на Жоржи Амаду, един от най-четените и превеждани бразилски писатели. Написана е по случай петстотингодишнината от откриването на Новия свят.

С тънък хумор авторът разказва за живота в зоната на какаовите плантации. Сириецът Жамил Бишара и ливанецът Радуан Мурад се срещат на кораба, който ги отвежда в Баия. Младият и работлив Жамил се установява в Итагуасу, където започва да се занимава с търговия, а бохемът Радуан Мурад предпочита по-големия град Итабуна, където печели от хазарт. Пред Жамил се открива възможност да забогатее бързо, като се ожени за Адма, грозноватата и зла дъщеря на търговеца Ибрахим Жафет, който иска да се отърве от нея и за целта предлага част от богатството си и съдружие в галантерийния магазин.

„В това романче“, както сам пише авторът, тъй като останалите трийсет и един са от по няколкостотин страници, читателят може да се наслади на изкуството на Жоржи Амаду да обрисува с няколко щрихи героите и заедно с тях да се потопи в онзи свят на авантюри, на наслада от живота, на чувственост и да се опита да разбере защо старата мома Адма се преобразява след женитбата си с младежа Адиб Баруд. Дали защото съпругът й следва правилото, че жената се укротява с бой и любовни ласки, или защото Бог я е дарил с най-добрата част от наследството – несравнимата мистерия, която прави неустоими някои жени, без значение дали са красиви или грозни. Какви ли не чудеса са ставали по време на откриването на Новия свят.

А кои са турците, открили Америка, читателят ще разбере сам.Печатна книга

10.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 1.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 2.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Автор: Жоржи Амаду
Издател: Колибри
Година: 2008
Страници: 132
ISBN: 9789545296345
Баркод: 9789545296345
Размер: 13.00x18.00 см.

За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: