Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Парти рецептипечатна: 2.00 лв. -
Кулинарна модапечатна: 5.00 лв. -
Виното - комплект KATARZYNAпечатна: 21.90 лв. -
Италианска кухняпечатна: 3.00 лв. -
500 шоколадови изкушенияпечатна: 19.90 лв. -
Готварска книга за дълголетниципечатна: 7.00 лв. -
1585 от най-добрите и изпитани рецептипечатна: 12.00 лв. -
Усещане за вкус. Пролетпечатна: 9.90 лв. -
Готварство: организация и функциониране на кухнятапечатна: 23.80 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.