Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
365 рецепти. Българска национална кухняпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Баба, майка и аз в кухнята: Салати и разядкие-книга:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Украси за тортипечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Златна книга за тестата и за печиватапечатна:
16.90 лв.
8.64 EUR -
Kоктейлипечатна:
2.50 лв.
1.27 EUR -
Готварските техники и умения - книга 1печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
500 бири от цял свят, които непременно трябва да опитатепечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Вкусове от близо и далече-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Готвим в глинени съдовепечатна:
9.50 лв.
4.85 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.