Нахут. Суперхраната на бъдещето
Нахутът, наричан още леблебия, се завръща в менюто на българина. Причината е, че в неговите бобчета се крият невероятни богаттва от белтъчини, фибри, витамините А,С,Е,К, фолиева киселина калций, жфелязо, фосфор, лецитин /вълшебното вещество, което спира стареенето и бори атеросклерозата/, магнезий, цинк, селен...
Разнообразието на гозбите с нахут е невероятно. Можете да приготвяте супи, ястия, пастети, салати, пици, ф окачи, бонбони, дребни сладки... Можете да го киснете в захарен сироп или да го използвате за пуканки. Да си направите кълнове, кафе и дори алкохолна напитка.
Слагайте го често на домажната трапеза. Той влияе благотворно на либидото, стомаха и стомашно-чревния тракт, не съдържа глутен, препоръчва се при балансираното хранене, има нисък кликемичен индекс, гликемичен товар и ниско съдържание на наситени мазнини, идеална храна е за вегетарианци и вегани.
Kниги от същия жанр
-
Как да го впечатлимпечатна: 5.00 лв. -
Как да я впечатлимпечатна: 5.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.