Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Българска национална кухня - Български езикпечатна: 10.00 лв. -
Френска кухняпечатна: 17.99 лв. -
Мъжка кухняпечатна: 4.00 лв. -
Плодове и зеленчуципечатна: 16.00 лв. -
Да се справим с високото кръвно налягане - рецептипечатна: 59.70 лв. -
Какво да сготвим на бърза ръкапечатна: 4.50 лв. -
1500 избрани рецептипечатна: 12.99 лв. -
Макаронени изделияпечатна: 29.85 лв. -
Готвим за нула времепечатна: 5.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.