Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Сушипечатна: 5.90 лв. -
10 сурови десерта със суперхрани -
Всичко, което искате да знаете за алкохолапечатна: 12.00 лв. -
Мързеливата Богданка. Готварски рецептипечатна: 3.00 лв. -
Зимнинапечатна: 5.80 лв. -
Готвим за 20 минутипечатна: 6.90 лв. -
Месо, птици, риба и дивечпечатна: 7.50 лв. -
Аз, готвачът на Живковпечатна: 8.00 лв. -
Кулинарна енциклопедияпечатна: 59.70 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.