Министерство на храната
Още от поредицата Моето хоби
-
Баба, майка и аз в кухнята: Супи, сосове и маринатие-книга: 4.50 лв. -
Баба, майка и аз в кухнята - ястия с яйца, колбас и безмесние-книга: 5.50 лв. -
Суперхраните срещу ракови заболяванияе-книга: 5.00 лв. -
Bulgarian Cuisineе-книга: 7.00 лв.печатна: 8.00 лв. -
Баба, майка и аз в кухнятае-книга: 4.50 лв. -
Гозби за есенно-зимния сезоне-книга: 2.50 лв. -
По следите на зехтинае-книга: 14.70 лв. -
DiVino Guide - Българските вина 2013 -
Шоколадова кухняе-книга: 2.50 лв.
„Тази книга е вдъхновена от всички хора, които съм срещал и които са твърдели, че никога не са можели да готвят и никога няма да се научат. За мен, разбира се, подобен начин на мислене е огромно предизвикателство и ми действа като червена кърпа, размахана пред бик, защото вярвам, че готвенето е основно и естествено умение, което всеки човек трябва да притежава, за да се грижи за себе си, за своето семейство и приятели.
Написах тази книга, за да уверя вас или човека, за когото я купувате, че можете бързо и лесно да се научите да готвите. Затова подбрах множество рецепти, които всички обичаме, и ви представям най-лесните начини за приготвянето им. С помощта на ясни инструкции и много снимки на всеки етап от процеса на готвене ще ви поведа към един нов свят на страхотна храна.
Независимо дали сте неуверен начинаещ или опитен готвач, който просто харесва семплите рецепти, позволете ми в тази книга да ви науча да приготвяте някои наистина вкусни и обичани от всички ястия. НЕКА ГО НАПРАВИМ!“
Джейми Оливър
Kниги от същия жанр
Информация
Информация за книгата:
За автора
Джейми Оливър
Биография:
Джейми Оливър започва да готви още на осем години в ресторанта на родителите си „Крикитърс” в Клейвъринг, Есекс. Решава да напусне училище и започва да се занимава с кетърниг. Работи в прочутия лондонски ресторант „Нийл Стрийт”, а след това в „Ривър кафе”, където е забелязан от екипа на телевизионна продукция.
Кариерата на Джейми в областта на телевизията и кулинарните книги започва през 1999 г. с поредицата „Голият готвач”. Той открива ресторанта „Фифтийн” в Лондон, допринася за въвеждането на здравословното хранене в училищата в Обединеното кралство и прави революция в готвенето у дома.
Благотворителната му фондация – „Джейми Оливър Фаундейшън“, има за цел да подобри живота на хората посредством храната. Тя се занимава с „Фифтийн Рестърънт Груп”, където млади хора в неравностойно положение учат готварство и с центровете „Министерството на храната” на Острова и през океана, където всеки може да усвои елементарни готварски умения. В момента „Джейми Оливър Фаундейшън” подготвя обучаваща програма за персонал в училищните столове и проект за началните училища.
Джейми работи и по сертифицирания курс за гимназиите - „Основни умения в готварството”. Сред успешните му бизнес начинания са веригата луксозни ресторанти „Джеймис Италиън”, широка гама хранителни и нехранителни продукти и „Джейми у дома” – директна система за продажби, която е създала над 3000 нови работни места в Обединеното кралство.
Българските зрители могат да гледат кулинарните поредици на Джейми по канал 24Kitchen.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.