Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Фантом. Книга 8печатна: 13.90 лв. -
Аламинутипечатна: 5.00 лв. -
След погребениетопечатна: 10.99 лв. -
Разводпечатна: 14.99 лв. -
От другата странапечатна: 7.00 лв. -
Крадецътпечатна: 12.00 лв. -
18 юлипечатна: 7.50 лв. -
Играчътпечатна: 6.00 лв. -
Три етажае-книга: 11.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.