Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Неочаквана емиграцияпечатна: 10.00 лв. -
Аз, вещицатапечатна: 17.99 лв. -
Танцът на боговетепечатна: 5.00 лв. -
Цената на измаматапечатна: 9.95 лв. -
Анихилацияпечатна: 12.90 лв. -
Едно английско семействопечатна: 9.00 лв. -
Всичко наопакипечатна: 11.95 лв. -
Muchachas 2е-книга: 10.00 лв.печатна: 18.00 лв. -
Български хроники - том IIе-книга: 10.00 лв.печатна: 24.99 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.