Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Голямото глезенепечатна: 6.00 лв. -
Книгата на съдбатапечатна: 13.99 лв. -
По особено мъчителен начин... том IIIпечатна: 15.50 лв. -
Реката на смърттапечатна: 12.95 лв. -
Спасение в смърттапечатна: 5.00 лв. -
Състояния на вяратапечатна: 16.00 лв. -
Прокобатапечатна: 2.00 лв. -
Бийтълспечатна: 15.00 лв. -
Безсъниепечатна: 16.99 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.