Малцинствени политики и делиберативна демокрация

Малцинствени политики и делиберативна демокрация

(4.25 от 12 гласа) В тази книга се изследват възможностите да се разработват публични политики по отношение на национални, етнически, расови, религиозни и други малцинства, които са обособени като такива по културни признаци. Става дума за разработване на политики от този род със средствата на една амбициозна и дори, според някои, утопична методология.

Най-общо делиберативната демокрация се определя като модел за вземане на колективни решения, които са легитимни, ако са изпълнени определени условия. Решението трябва да е резултат на обсъждане, което е рационално, в него се участва свободно и на равнопоставени начала, отворено е за всеки, който може да докаже, че решението би го засегнало.

В света около нас трудно могат да се намерят ситуации, които напълно отговарят на тези изисквания. Какъв е смисълът, тогава, да усложняваме и без това тежката задача на институциите на властта, които трябва да решават проблемите, свързани с малцинствата? В първа глава на книгата е дадена подробна критика на “традиционните” методи, с които се действа във въпросната област. Така е обоснована необходимостта да се търсят алтернативи – засега, може би, само в далечна времева перспектива.
 Печатна книга

11.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 1.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 2.99 лв.Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Изток Запад
Година: 2009
Страници: 252
ISBN: 9789543215669
Баркод: 9789543215669
Тегло: 0.24 кг.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: