Малкият тиранин

Малкият тиранин

(4.29 от 7 гласа)Детската психоложка Иржина Прекоп разглежда възможните смущения в развитието на малкото дете, като отделя специално внимание на феномена “властолюбие” и неговите проявни форми. Тя разкрива причините, критичните периоди и семейните обстоятелства, в които властолюбието би могло да възникне и да се превърне в болестна зависимост. Настоящото допълнено издание предлага разширен кръг от начини и терапевтични подходи за преодоляването на това страдание, което повлиява негативно разгръщането на цялостната личност.

“Тази книга претърпя толкова много издания, че започнах да изпитвам противоречиви чувства към нея. Тя се оказа бестселър, което като автор съвсем обяснимо ме радва. В същото време обаче с горчивина осъзнавам, че популярността й се дължи единствено на трудностите в общуването между родители и деца. А те, за съжаление, не престават. Децата, отличаващи се с властолюбие и безогледна агресивност, се срещат все по-често. Словосъчетанието “малък тиранин” се превърна полека-лека в класическо понятие...”
Иржина Прекоп

Симпатични и невинни на вид създания на крехка възраст, а в действителност – безмилостни малки чудовища, които въртят номера на майка си и баща си, изваждат ги от равновесие и денонощно ги държат в напрежение. Принуждавайки измъчените си родители да танцуват като марионетки, тези волеви дечица диктуват домашното ставане.
На пръв поглед малките тирани карат възрастните да страдат. Ако обаче се вгледаме по-внимателно, ще видим, че самите те са кълбо от страдание.
Книгата на Иржина Прекоп ще ни даде разбиране за неща, които примирено сме записали в графата „неразрешими”. И със сигурност ще ни направи по-добри хора, а съответно и – по-добри родители. Тя е предназначена не на последно място и за специалисти: педагози, учители, терапевти, психолози, детски психиатри.Печатна книга

10.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Аквариус
Година: 2007
Страници: 224
ISBN: 9789548692328
Баркод: 9789548692328
Тегло: 0.22 кг.
Размер: 13.00x20.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: