Куб на Рубик

Куб на Рубик

(4.38 от 8 гласа)
 Цена:

21.90 лв.
Наличност: не

Годината е 1974. Мястото? Будапеща, Унгария. Ерньо Рубик, пламенен лектор, професор по архитектура и обожател на геометрията и триизмерните форми, изобретява най-пристрастяващия и перфектен пъзел на всички времена - Магическия Куб (както е бил наречен първоначално). Вече близо 40 години той е най-продаваният пъзел в познатата ни вселена. Ако сте израснали по времето, когато кубът правеше своя дебют - може би си спомняте, че всяко дете имаше такъв. По това време те бяха в ръцете на всеки ученик, както сега - мобилните телефони. Американските привърженици на конспиративните теории тогава са вярвали, че той е бил тактическо оръжие на източния блок, за да обърква младежите и да ги разсейва от учебния процес.

През 80-те всички бяха завладяни от Рубик манията. И ето ни сега - през 21 век - той е все още толкова пристрастяващ със своята сложност и същевременно простота. Смята се, че най-големият феномен при Куба на Рубик е неговото въздействие върху мисленето. При подреждането му се подобрява пространственото мислене, способността да се "погледне отстрани" дадено събитие и да се предвиждат следващите. Заниманието с кубчето представлява едно чудесно средство за концентрация и медитация, което има и релаксиращ ефект.

Представена за пръв път в края на 2013 година, 40 години след изобретяването на оригинала, тази версия има две основни разлики. Първата е липсата на лепенки за цветовете (които знаем, че при интензивна употреба може да се разлепят). Вместо тях, страните са маркирани с ярки цветни пластинки, вкопани в страните му. Висококачественият материал - стирол, използван в куба, не се драска в процеса на използването му, очакванията са, дори и след продължителна употреба, той да запази първоначалния си вид.

Втората иновация е революционен нов механизъм, основан на сфера. Той е проектиран така, че да изключва изпадането на елементи. Нещо повече, дори и при желание, няма да можете да го разглобите. Всичко това не влияе на гладкото въртене на куба. Важна информация: - нова технология - по-бързи движения - без стикери - цветове от пластмасови плочки * кубът не може да се разглобява * разглобени и счупени кубове не се подменят * изработени от стирол * почиствайте с вода и перилен препарат * пазете далеч от източници на топлина * за деца над 8 години!Продукти от същият тип

Продукти от същият тип
Информация

Информация
Информация за книгата:

Година: 2014
Баркод: 5998476500092

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: