Класиката на ловната кухня
Чавдар Христов е доцент във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на книгите "Магията на рибната кухня", "Как да победим кризата", "Секретните служби и преходът" и "Убеждаване и влияние". Най-новата му книга "Класиката на ловната кухня" е своеобразно продължение на ловните и кулинарните му пристрастия. "Написването на "Класиката на ловната кухня" за мен не беше някакво екстравагантно хрумване, а по-скоро необходимост. Чувствах се крайно некомфортно, когато след добра слука трябваше да се приготви вкусно ястие от дивеч, а не можеха да се открият подходящи рецепти. Защото каква е ползата от вложените усилия, ако човек не може да сподели подобаващо тази изключителна храна със семейството и приятелите си. И друго – всеобщото удоволствие от поднесеното блюдо дава елегантна възможност да се разкаже за ловното приключение, както и да се демонстрират готварски умения. А кой ли ловец или риболовец не обича да се похвали? Какво по-хубаво от това в студената зимна вечер едно дивечово меню да започва с гореща супа от шипки, да засища със задушен в сливов сос глиган и да услажда с дюли в коняк. И всичко това подкрепено с младо, искрящо вино край огъня в камината на селската къща или в уюта на градския апартамент.
Kниги от същия жанр
-
Рецепти с телешко и говеждо месопечатна: 2.99 лв. -
Нова готварска книга за мъжепечатна: 20.00 лв. -
Малка книжка за есентапечатна: 12.00 лв. -
Десерти - рецептурникпечатна: 6.95 лв. -
Пътят на чаяпечатна: 5.00 лв. -
Любими ястия със свинско месопечатна: 3.00 лв. -
La Cucina Bulgaraпечатна: 26.00 лв. -
6 по 5 рецептие-книга: 4.50 лв.печатна: 22.00 лв. -
Макаронени изделияпечатна: 29.85 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.