Кафене Бразилия

Още от поредицата Модерна европейска проза

Кафене Бразилия

Автор: Таня Дюкерс
(3.95 от 20 гласа)Печатна книга

12.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 1.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 2.99 лв.

„Седнала е на стария бюфет, неподвижно. Понякога, когато се облягам назад, чувам лекия шум от фланелката й, обърсваща синьо-белите ръбове на чиниите. Иначе е тихо. Толкова, че се чува туптенето в слепоочията ми, в крайниците, в ямките на коленете. От време на време прошумоляване в тревата, потропване на керемиди, кола в далечината. Когато Юлия сменя позата и слага крак върху крак, сребристите й сандали проблясват, проблясване, което ме кара да потрепвам. Вероятно забелязва това, кръстосва крака, отново и отново. Трепването на пъстървите в потока, които наблюдавахме преди малко, проблясването на водата, на камъните под неспокойните й сандали. На левия й крак (пиша с лявата ръка - ако не знам дали да завия наляво или надясно, свивам винаги наляво, казва тя) виси верижка в турскосиньо, като панделка на подарък, но метална.

- В тревата ли ще полегнем или ще изследваме кулата, Лес?

Казвам се Лестър, Лестър Шварц, но тя ме нарича просто Лес. Лес Уайт. Не знаех, че шварц на немски означава някакъв цвят.

Юлия се навежда напред, бинокълът се полюшва на лявото й рамо.

- Ако стълбите не са много прогнили?

На един от странните ни излети се скарахме, толкова яростно, колкото рядко съм се карал с някого, особено когато едва го познавам. Сега си спомням първата ни разходка: Юлия искаше да посети някакви руини до Чарлстън, пуста фабрика, за да си направи легло от мъх и там да изяде парче от любимата си торта. Моята задача беше да й помогна по пътя дотам, тъй като тя има феноменално лошо чувство за ориентация, освен това трябваше да я фотографирам върху леглото от мъх, както поглъща тортата.

- Колекционирам красиви места и ги увенчавам със себе си - прошепна тя на връщане в ухото ми. Не й казах за представите, които имах, как заедно бихме могли да ги увенчаем. Тя постави леко загорялата си ръка върху крака ми, бях с къси панталони заради жегата, и каза:

- Следващия път ще донеса и за теб парче сладкиш!”Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Автор: Таня Дюкерс
Издател: Ерго
Година: 2012
Страници: 224
ISBN: 9789548689243
Баркод: 9789548689243
Тегло: 0.26 кг.
Размер: 12.00x20.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: