Жива земя. Тайните на органичното земеделие

Още от поредицата Моята градина

Жива земя. Тайните на органичното земеделие

(3.75 от 4 гласа)В началото на новия овощарско-градинарски сезон – това е най-актуалната тема в сайтовете и форумите на градинарите!

Да превърнеш двора или зеленчуковата си градина в източник на радост, почивайки, и да получиш богата реколта е мечтата на всеки, но реално ли е това? Знаещите хора казват – изход има. И името му е агротехника на природното органично земеделие.
Оказва се, че е възможно, като се използват простите методи на тази агротехника, да увеличите реколтата в дворно си място 2-3 пъти, да намалите трудоемкостта на работата до 3-4 пъти, да обеспечите екологичната чистота на реколтата, да повишите плодородието на почвата без всякакава «химия». Девизът на органичното земеделие е: всичко, което правим в своята зеленчукова градина, трябва да бъде научно обосновано, достъпно, да не изисква трудови загуби. В основата му са: правилната грижа за земята при минимално усилие, естествените методи за повишаване на плодородието, редуването на растенията, грамотният подбор на „съседи”-растения.

Авторът представя всички съществуващи днес начини за работа в областта на нетрудоемкото, но високодобивното градинарство:
- как да се подготовят семената и да се отглежда разсада;
- как и с какво правилно да се наторява земята;
- по какъв начин да се подготвят лехите и да се осъществява ефективно напояването.Печатна книга

8.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Паритет
Година: 2010
Страници: 150
ISBN: 9789549886184
Баркод: 9789549886184
Поредица: Моята градина
Тегло: 0.13 кг.
Размер: 13.00x20.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: