Ароматни треви и сухи подправки
Някога, много-много отдавна са наричали ароматните треви и сухите подправки „похвала за готвача”.
Семена на подправки са открити в гробниците на египетските фараони, по египетски папируси са разчетени рецепти за ястия с анасон, синапени семена, кимион, кориандър, шафран…Това са находки от второто хилядолетие преди новата ера!
Някои може ли да си представи боб чорба без джоджен? Това би било истинско оскърбление за националната ни кухня. Агнешко без мащерка, таратор без копър, меденки без канела?
Добавяме в тенджерата скилидка чесън, един дафинов лист, щипка бял пипер, парче джинджифил или пръчка канела и чудото става. Но това далеч не е всичко, защото светът на подправките предлага и още, и още…
В тази книга са събрани популярни, по-малко известни и почти непознати ароматни треви, сухи подправки и смеси. Тя ще ви научи кои подправки се обичат и кои не се понасят, ще разберете кога се слагат в ястието и трябва ли да се вадят от него, ще ви помогне да се чувствате сигурни между красивите шарени бурканчета и пликчета в света на ароматите.
Kниги от същия жанр
-
Вкусно с Йолипечатна:
25.00 лв.
12.78 EUR -
Ястия с каймапечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Усещане за вкус. Зима. Рецептите на chef Петровпечатна:
9.90 лв.
5.06 EUR -
1300 коктейла в Наръчник на Нюйоркския барманпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Българска кухняпечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Лятопечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Кухнята на Вангапечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Болгарская кухняпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Готвим в глинени съдовепечатна:
9.50 лв.
4.85 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.