Меню - брой 66/2013

Още от поредицата Меню

Меню - брой 66/2013

(4.00 от 2 гласа)











Пролет е и копнеем за пролетна храна – новият априлски брой на „Меню“ ви я предлага, поне откъм идеи. Ще откриете богато и интересно меню за пролетта – за Великден, Гергьовден и всички празнични поводи, създадено от шеф-готвача ни, Ивелина Иванова. Приготвили сме за вас и великолепни великденски сладкиши. А също много рецепти за вкусни ястия: бързи и лесни, български и световни, с месо или постни, рибни и с яйца.

Яйцето като начало, като пълноценна храна за човека, като съвършена природна форма; яйцето с много от кулинарните му възможности и проявления; от суфлето, през омлета до идеалното твърдо сварено яйце – новият брой се фокусира върху тази забележителна храна, натоварена с куп символични значения.

Перу е уникална съкровищница от продукти и традиции в кухнята – страната бе обявена през 2012 за най-добра кулинарна дестинация в света. В броя ви разказваме за чудесата на перуанската гастрономия и ви представяме и автентичните ястия, които перуанецът Карлос Портен от „Ломо“ приготви специално за „Меню“.

Яна Петкова изразява наблюденията си върху взаимодействието между ресторантите и техните клиенти, а Osteria da Rado е заведението, което избрахме да ви представим в новия брой – заради вкусното италианско гостоприемство и автентичната храна.

Пролетта ни носи и тревоги около произхода и вкуса на храната ни, около съдбата на малките селскостопански производители и изчезващите български вкусове. Предлагаме ви един анализ на Весела Николаева за положението на малките производители у нас и отражението му върху потребителите и върху големите компании, а също статия на Людмил Хайдутов за настоящето на българските сортове домати.



  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Гурме
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2013
ISSN: 20131312592366
Поредица: Меню

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: