Мирна - брой 13

Още от поредицата Мирна

Мирна - брой 13

(3.00 от 1 глас)











Tемата на броя: Грехът

Приятел, завърнал се наскоро от САЩ, ми разказа историята на един осъден на смърт убиец. Преди няколко години виждалото какво ли не американско общество било потресено от жестоко убийство. Бързо заловили убиеца и го осъдили на смърт. В затвора той осъзнал тежкия грях, приел кръщение и се покаял за стореното зло. Поискал прошка от родителите на убитото момиче и отмяна на смъртното наказание от съдебните власти.
Що е престъпление (в различните общества и исторически едни и същи деяния са били третирани от правото по съвсем различен начин); защо, с каква цел се налага наказанието; каква е връзката между грехопадението, престъплението и наказанието; има ли връзка между Божия закон и нормите на светското право; има ли нещо общо между Божия съд и светските съдилища; може ли християнин, оправдан пред Бога след искрена изповед и покаяние, да бъде осъден на смърт от светския съд за същото това престъпление (пред закона на държавата всички са равни – и вярващи и невярващи); докъде се простират правомощията на Църквата и държавата в областта на правораздаването и къде е мястото на Църквата – в съдебната зала (както по времето на Инквизицията), в обгрижването и обновата на личността на осъдения, в участието в подготовката на законопроекти, в участието в обществени дебати или пък някъде другаде?



е-списание

2.40 лв.

  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Омофор
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2001
ISSN: 1310–906513
Поредица: Мирна

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: