Майсторът на вино

Майсторът на вино

Автор: Ноа Гордън
(4.00 от 8 гласа)











  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Действието в „Майсторът на вино“ на Ноа Гордън се развива основно в Каталуния от втората половина на ХІХ век с прохождането на големите винопроизводители – историята е обгърната в мантията на вълнуващото и трудно време, в което главният герой Жозеп Алварес трябва да живее. Въпреки че е много млад Жозеп вече познава любовта, политическите интриги и тежкия труд – този опит, заедно с безспорното му призвание да прави добро вино, бележи съдбата му.

След като става неволен участник в политическо покушение, разтърсило и без това разбунената политическа сцена на Испания по време на карлистките войни, Жозеп бяга във Франция и започва работа като лозар. Благодарение на френски винар в Лангедок Жозеп Алварес открива изкуството на виноделието и от този миг нататък тази страст предопределя живота му. Въпреки страха му да не попадне в ръцете на полицията при новината за смъртта на баща си той решава да се върне в родното си село Санта Еулалия.

Борейки се със страховете си, със стихиите и с предразсъдъците, той се отдава на едно завладяващо и безкрайно трудно приключение – да направи хубаво вино и да се изгради като достоен човек.

Светът на Жозеп е населен от автора с ярки и плътни образи: брат му Донат – работник в Барселона, младата вдовица Маримар и синът й Франсеск, бакалинът с кубински произход Нивалдо и другите местни жители обогатяват и дават живот на увлекателния роман.

В „Майсторът на вино“ Ноа Гордън ни запознава с нравите и отношенията на хората в Испания преди близо 150 години, въвежда ни умело в света на едно село в Пенедес – с неговите традиционни празнични човешки кули - кастели, със симпатиите и враждите му, с една нежна и силна любов, със съмненията и предразсъдъците, стремежите, страстите и всички други механизми, които тласкат напред човешката цивилизация.

В последния роман на Ноа Гордън откриваме същността на литературния успех на известния американски автор на бестселъри („Лечителят“, „Шаман“): силни лични истории, силни и ясни образи, увлекателен сюжет, характери, отличаващи се с човечност и мащаб, достоверен разрез на епохата – създадени от писател, чиято чувствителност и попадения възхищават хиляди читатели в течение на годините.



Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Информация за книгата:

Автор: Ноа Гордън
Издател: Гурме
Година: 2016
ISBN: 978954291782

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: