Йога за всички - брой 4/2014

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички - брой 4/2014

(3.92 от 13 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Непрекъснатото усложняване на живота с всички съвременни изобретения и електроники допринася за увеличаването на стреса. Ето защо е препоръчително да се усвои изкуството на релаксацията. Шавасана е перла в короната по отношение на останалите асани, тъй като обединява в една практика всички системи на тялото и ума. Кристос Павлу ни въвежда стъпка по стъпка в нейното усвояване, давайки ни ценни препоръки как да забавим темпото и възстановим виталността си.

Четете още в броя:

- Принципите на Ин и Ян в йога с Жоро Христов
Древните китайци учат, че Дао е живот с балансирани Ин и Ян. Това означава да уравновесим противоположностите в себе си и да се оставим животът да се случва от само себе си.

- Първа помощ при паническа атака с пранаяма с Любомир Розенщайн
Паническото разстройство е неправилно заучен модел на мислене и действие. Веднъж обучен, умът има склонност да автоматизира моделите, с които управлява организма.

- Между двата полюса с Моника Василева
Да познаваш себе си изисква смелост. Смелост да признаеш кой си, да си подариш това, от което имаш нужда. Да познаваш себе си ти дава една изключителна привилегия – привилегията да си цялостен и щастлив, удовлетворен и любящ, независимо дали си с чаша коктейл в ръка, или седиш в поза Лотос.

- Различията между ведическата и западната астрология с Росица Димитрова
Древната ведическа предсказателна астрология и по-съвременната западна астрологична система могат да се използват паралелно и съвместният резултат би бил значително по-ефективен, точен и научен във всяко отношение.

- Интервю с Дейвид Фроли и Йогини Шамбхави Чопра
"Йога ни учи как да намерим божествената същност в самите нас – отвъд вероизповеданията, вярванията и догмите. Тя се отнася до онази част от нас, която надживява смъртта и ни показва как да влезем във връзка с тази вечна същност, докато все още сме живи."

- Mоят дневник за съкровища с Милена
Като насочваме вниманието си към нещо конкретно, ние каним чрез своите мисли и емоции други като него. Имаме избора кого и какво да поканим и само от нас зависи дали животът ще е цветен и слънчев.

- Четирите ашрама: Грихастха с Живко Стоилов
Грихастха ашрама е широко поле за изучаване на изкуството на действието – карма йога, както и изкуството на любовта – бхакти йога. В грихастха се учат уроците на отговорността, търпението, толерантността, прошката, споделянето, доверието, вярата.

- Ролята на ашрама и ашрамския начин на живот с Галина Тошева
Чистотата на ашрамската среда подхранва тази част от нашата личност, която е свързана с приемането на присъщите ни слабости и с промяна на мирогледа ни спрямо външния и вътрешния свят. В подобна среда осъзнаваме, че проблемите ни не идват отвън, че външните обстоятелства действат като катализатор, който извиква на повърхността вътрешните ни реакции.

- Постигане на хармония в общуването с вътрешния и външния свят с Чандраканти Даси
Аюрведа е стройна, доказала се през хилядолетията наука, която може да помогне на всеки да постигне равновесие със себе си, другите живи същества, природата и висшето съзнание
Аюрведа е част от ведическото знание, което се предавало устно от учител на ученик, и било записано преди 5000 години в началото на сегашната епоха Кали юга.

- Bali Spirit Festival с Катерина Коцева
Фонът на фестивала е магичен, замайващ, успокояващ. Много може да се каже за магията на Бали и пак няма да е достатъчно – цветовете, слънцето, топлината в усмивките и очите на местните хора, хуморът и завидните им търговски умения, страстта, с която участват в ритуалите и церемониите, движещи календара на живота.

- За правилното изписване и произнасяне на понятия от хинди и санскрит с Ели и Ники, част II
Спазването на правилата на езика източник е от огромно значение – особено за явления, които не са чужди и на родния ни език.

- Познаваме ли храната на трапезата с Vita Rama
Храната е в основата на всяко живо същество. Нейната функция е да снабдява организма с необходимите му хранителни вещества – въглехидрати, протеини, мазнини, вода, витамини и минерали. За да поддържа добро здраве, човек е желателно да знае под каква форма те присъстват на трaпезата, какви са техните особености и ползи за функционирането на организма.

плюс: Йога практика за пълноценно общуване с Александра Вукашинович - Шалиграм



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
Страници: 68
ISSN: 2014977131431901004
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: