Пътувани сънища - Тибет, Индия, Непал

Пътувани сънища - Тибет, Индия, Непал

(4.80 от 5 гласа)











  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Печатна книга

15.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.

Книгата „Пътувани сънища-Тибет, Индия, Непал“ най-малкото може да бъде назована пътепис. По-скоро представлява дневници от три пътувания на авторката и нейния любим из чудните  земи на Азия в Тибет, Индия и Непал. Споделянето е щедро, сърдечно, емоционално, с дълбоко чувство за хумор, съчетано с 68 прекрасни фотографии на Данчо Русчев-Джино, талантлив фотограф, съумял да улови есенцията от душевността на жителите на Хималаите.


Книгата въвежда читателя в един свят, почти недокоснат и съхранен, в който номадите спокойно пасат стадата си от якове, монасите припяват мантри, бабите тъчат на дървени станове, а вечер излизат на кора-ритуална обиколка около храма, с вплетени тюркоази и карнеоли в косите. Чрез двамата спътници, ще прекосим големи територии от Източните Хималаи , които и днес са забранени за чужденци, ще надникнем в десетки будистки манастири, пръснати като скъпоценни камъни високо, сякаш в небесата насред Тибетското плато, ще се докоснем до бита на монасите и ще се стоплим от гостоприемството и сърдечността на местните.


Книгата реално включва 3 отделни истории, всяка със своята специфика и с  интригуващите заглавия: „Тибет-да опитомиш страха“, „Индия-взрив на сетивата“ и „Непал като сладкиш“. Писана е сякаш на един дъх. Така се и  чете. Не можеш да я оставиш, ако веднъж си се докоснал до нея. Историите и емоциите са така наситени, с толкова много адреналин и вдъхновение, че когато затвориш и последната страница, единственото, което ти се иска, е да поемеш на път-„навън или навътре, сам ще избереш посоката“, както казва авторката.


Да се насладим на това изживяване.

---------------------

От текста на книгата:

Новият ни дом в планината до най-високия от пет манастира в града. От прозореца си чувам гонга на монасите.

Пет часа сутринта е. Явно е време за сутрешна молитва. Свивам се под трите вълнени одеяла и пак заспивам. Дъждът продължава да вали, вече осми ден; "Кап - кап, кап - кап. Капчиците пеят, сбират се, лудеят..." Заспивам. Монасите припяват мантри. Гонгът ехти.

Около шест пак се събуждам. Срещу манастира е казармата. Войниците са строени на плаца. Завивам се през глава. Пак заспивам.

Вече е осем часа - събуждам се. цялата стая сияе в чудна светлина. Отново съм до прозореца. Калдъръмената улица край манастира проблясва на ... СЛЪНЦЕТО. Мъглите се вдигат и зървам Планината. Приказни иглолистни дървета, окъпани в свежест и светлина. Пред портата на манастира възрастна жена, облечена в тибетска носия и с прекрасни черни плитки, в които е вплела тюркоази и корали, говори по телефона си. Няколко хлапета притичват и изчезват шумно зад ъгъла. Манастирът е утихнал, а аз съм леко замаяна. Мисля, че е от ... ЩАСТИЕ. Няма и помен от снощния мрак в душата ми. Трябвало да дойда до тук, за да посрещна Слънцето!

Добро утро, Тибет! Дълго те мечтах...



Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Информация за книгата:

Издател: Библио.бг
Година: 2014
ISBN: 9786191603268
Страници: 238
Тегло: 0.35 кг.
Размер: 13.00x20.40 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: