Бела/брой 12

Още от поредицата Бела

Бела/брой 12

(3.71 от 7 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Списание „Бела”, брой 12/166, 2011 г.

2011-а е към своя край и много от нас ще си направят равносметка за върховете, които са успели да изкачат. На някои, като на британката Джеси ДЖЕЙ например, няма да им трябва много време за мислене. Тя просто ще се погледне в огледалото и ще си каже с гордост: „О, каква година, само!” Затова я избрахме за лице на корицата на коледния ни брой. Да ни донесе късмет с успехите си.

Влади ВЪРГАЛА си има своите подвизи като Пантуди, Въргала и Цеко Цеков, но и своите подлости като Владислав Карамфилов. Пред Теодора СТАНКОВА той се осмели да покаже и своята тъмна страна. Понеже е убеден, че светлото и тъмното са неделими – като деня и нощта. „Балансът между двете е верният. Другото е утопия. В „Междузвездни войни” джедаите за какво се борят – да унищожат тъмната страна ли?! Не! А да запазят баланса между светлата и тъмната страна” – споделя това известният актьор и режисьор. Личи си, че е преживяно.

За зимата може да се говори много. Особено, ако си на топло. Точно това направихме – свряхме се в един уютен ресторант и обсъдихме сезона, когото несправедливо набеждават за най-страшен и смразяващ. Напротив, зимата е любовна и пречистваща. И макар понякога да се гневи, сърцето й е добро. Зимният студ ни е нужен, за да потърсим своята топлина, и чуждата.
А точно на Коледа зимата ни предлага своята чисто бяла дъска, за да напишем върху нея новите си желания и мечти. Коледният сняг е истински подарък. Бял като откровение. Искрящ като сълзи от радост.

На Мирослава ИВАНОВА очевидно й е писнало всеки декември женските списания да пропагандират промяна на всички нива. В новия брой Мира издига своя добротворен лозунг: „Не искам промяна”. Без промяна светът ще се окаже май по-хубав. Ако се съмнявате, потърсете поне едно доказателство в статията „Не искам промяна”.

Отворените връзки – градски мит ли са, или екзотична реалност? На този въпрос дава авторски и много личен отговор Ирена ГЕОРГИЕВА.
Според нея „контролираната” открита изневяра е невъзможна. Защото изневярата е изкушаваща именно заради своята скришност. А иначе, ако някой реши доброволно да се принесе в жертва на илюзията „отворена връзка”, моля. Само че да не очаква нищо добро.

Масовите представи, под чието влияние градим живота си, често се оказват противоречиви. Например „свестните хора работят” и „достоен за уважение е онзи, който може да си позволи да не работи”. Кое от двете твърдения е вярно, ще прочетете в статията „Без работа = безработен”. Но БЕЛА предварително се застрахова, че с този текст не имала никакво намерение да ви приканва към леност. Защото леността е смъртен грях.

В новата БЕЛА можете да прочетете още:

- Кои модни стереотипи трябва да разрушим.
- С коя празнична рокля няма да ни е студено – от Ирена ГЕОРГИЕВА.
- Какво казват бижутата за нас – от Албена УВАКОВА.
- Коя е новата истина за боядисаната коса?
- Как да подобрим качеството на съня си.
- Как да избегнем празничния махмурлук.
- Коя е болестта на пеперудата.
- Как да освежим дъха си с природни средства.
- Пълнеем ли наистина от мазнините.
- Кой зехтин е полезен за готвене, и кой – за салати.
- Какво не бива да забравяме, когато подаряваме – от Райна АНГЕЛОВА.
- Защо се карат хората – от Венета МЛАДЕНОВА.
- Кои са 15-те условия за „железен” брак.
- Как да направим мъжа си успешен.
- Как да използваме приказките като терапия и подарък – от Мирослава ИВАНОВА.
- По какво си приличат и различават българската и швейцарската Коледа – от Мирослава ИВАНОВА.
- Какво означава активен живот в пасивни къщи – от Рада ЕЗЕКИЕВА.
- Как да приготвите празничната пуйка по по-лесен начин.
- Що е то галет франжипан – от Надя ПЕТРОВА.
- Как да освежите Коледа с идейни подробности
- Какво ни очаква през месец ДЕКЕМВРИ според астроложката ни Михайлина Никлева-МИШЕЛ



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Дакс медия
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2011
Страници: 116
ISSN: 131170841211
Поредица: Бела

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: