Интервю с Жюстин Томс

Жюстин Томс се занимава с онлайн медии и онлайн маркетинг от повече от 10 години. Известна е сред хората и като организатор на традиционния конкурс БГ Сайт.

Автор е на 13 книги, които са в сферата на онлайн маркетинга, социалните мрежи и технологиите.

Тя е мила, позитивна обича кафето, готвенето, домашните сладкиши и обожава децата. :)

Жюстин - кои са книгите, които са допринесли за оформянето ти като личност?

Ой, много сложен въпрос. Чета от малка и вероятно много книги са допринесли, дори всички. Със сигурност най-силно влияние, обаче, са имали тези, които четох по време на следването ми – книгите по психология, психоанализа, философия. Много от книгите, художествени, които чета и днес продължават да моделират мирогледа ми и да ми влияят силно.

Коя е любимата ти детска книга?


Детските книги ги препрочитах много пъти – веднъж в детството ми, после учих Детска литература, след това три пъти ги чета с трите ми деца и имам детайлен, но и деформиран с времето поглед. Харесвам Андерсеновите приказки, защото са нежни, тъжни, харесвам Карлсон, Емил и Пипи, защото са бодри, палави, креативни и позитивни. Харесвам Копче за сън и Пет приказки и Ние, врабчетата. Много са :)

Имаш ли любим автор?


Да, имам много любими автори :) Кафка, Камю, харесвам също Мураками, Орхан Памук, Айн Ранд, Ромен Гари, Захари Карабашлиев, Георги Господинов ... вероятно изпускам много, а за поетите ...

Ти също си автор на редица заглавия. Към коя от книгите си имаш най- голям сантимент?

Ха, интересен въпрос. Вероятно към първата, защото е първа и към последната, защото е най-актуална :) Една книга стигне ли читателите си се откъсва от своя автор и заживява свой живот. Не мисля отминалите си книги, мисля си за новите, следващите :)

Какво ти е мнението за електронните книги?

Радвам се, че вече има електронни книги! Няма нужда човек да чака дадено заглавие да дойде, да се преведе, издаде, разпространи ... Надявам се повече издателства да имат благоразумието да издават и електронни книги и се радвам изключително много на Biblio.bg като пионер за България в това.

Имаш ли електронен четец?

Да, имам :)
Напоследък чета доста и от телефона, когато съм в такси или се налага да изчакам някъде, а четецът не е у мен. Удобно е, имам бърз достъп до цялата класика в оригинал, безплатно и мога да имам много заглавия само за броени секунди. Мога да увеличавам или намалявам шрифта, да отбелязвам места, които ми харесват и после лесно и бързо да ги откривам. Лесно споделям цитати с приятели ... Плюсовете са много!

Коя е любимата/любимите книги на твоите деца? Днес децата четат, гледат филми или сърфират в Интернет?

Да, но и много четат. Синът ми дори си направи блог, в който споделя книгите, които чете. Той е вече на фентъзи, защото е по-голям. По-малките обичат много поредицата за Фланклин, четем и приказки, и народни приказки, Пипи, Карлсон, Маншон, Полуобувка и Мъхестата брада, Матилда, всички са ни на гости у дома всяка вечер.

Какво четеш в момента?

Чета няколко книги на един път, както винаги ... Дочитам Физика на тъгата на Георги Господинов – wow! Започнах Възвишение на Милен Русков – wow! Невероятни романи! Последна любов в Цариград на Милорад Павич, разказите на хари Карабашлиев, още 4-5 са на нощното ми шкафче и 1-2 в чантата за през деня.

Какви са нещата върху, които ще се концентрираш, твоите цели и мечти през 2012 г.?

Моята работа е много динамична и въвличаща. Обичам да й се отдавам, но обикновено работя по 10-12 часа. За цел за тази година съм си поставила да работя една идея по-малко. Трудно ми се получава. Имам за цел също да съм в по-добра физическа кондиция и за целта тренирам редовно. Искам повече време за игри с децата си и то да го прекарваме в забава и различни занимания, както и до сега.

Имам и няколко нови идеи в главата, които преминават постепенно в проекти и започват да виждат бял свят. Смятам да продължа активно с тях.

Отдадена съм и на хобито си – сайтът за култура и изкуство Kafene.bg, който мисля, че става все по-стойностен и се надявам да събира все повече витатели и приятели.

Какво ще пожелаеш на Библио.бг и потребителите ни?

Пожелавам на Biblio.bg да става все по-популярен, да намира все повече привърженици, приятели и подкрепа, най-вече в лицето на автори и издатели. А за потребителите на електронни книги пожелавам да имат на разположение легално и в електронен вариант всяка книга, за която си помислят. Знам, че това няма да се случи веднага, но ще дойде. И да не спират да четат. Успех!

 

Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: