Новини

08 Април 2014

Конференция "Digital Biblio Technologies

 

С 231% повече са продадените електронни книги през 2013 г. спрямо предходната. Броят им от началото на тази година също продължава да расте.

Това показва статистиката на водещия сайт за електронни книги на български – Библио.бг.

Знаем ли достатъчно за съвременния формат на книгата - електронния?

Какво е актуалното състояние на пазара на електронни книги в България?

Как най-лесно и защо да издадем електронна книга?

Какви са новостите при електронното публикуване?

Самопубликуването – имаме ли достатъчно информация по тази тема?

На такива и други въпроси ще ни отговорят на първата по рода си конференция Digital Biblio Tehnologies, която ще се проведе на 11 април във Френския културен център на площад „Славейков“.

Организатори са Библио.бг в партньорство с издателство „Колибри“ – две от водещите организации на пазара на електронни книги в България.

Събитието ще бъде отворено за участници от издателския бранш, автори, блогъри, специалисти от Интернет медии, инвеститори, разработчици, студенти и специализанти, както и за всички с интерес към алтернативни и нови технологични методи за издаване и разпространение на книги и периодични издания.

Водещи специалисти от издателския и технологичния бранш ще бъдат лектори и ще споделят своя опит и добри практики. Част от лекторите са Жаклин Вагенщайн, Александър Петров, Жюстин Томс, Алекс Ненов и Мая Манчева.

Вадим Цехановский от Pocketbook ще говори за очакванията за развитие на пазара и навлизането на водещите електронни технологии в региона на източна Европа.

За регистрация и повече подробности посетете страницата на конференцията ТУК

18 Юни
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, проведено в партньорство с популярния български сайт за електронни книги Biblio.bg  виж повече »
16 Декември
Бисерите на клиенти на издателство СофтПрес :)  виж повече »
04 Август
Електронните четци уверено отстояват първото място в класацията на предпочитани устройства за четене, което само до преди няколко години се делеше от смартфона и таблета. Това показват резултатите от актуално проучване на производителя на електронни четци PocketBook, ...  виж повече »