Ястия с кайма

Ястия с кайма

(3.83 от 12 гласа)











Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.

Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.



Печатна книга

7.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 1.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 2.99 лв.



Информация

Информация




Информация за книгата:

Издател: Булхерба
Категория: Кулинария , Храни
Година: 2014
Страници: 168
ISBN: 9789549883800
Баркод: 9789549883800
Тегло: 0.15 кг.
Размер: 14.00x20.00 см.

Коментари

Коментари