Коктейли и напитки

Коктейли и напитки

Автор: Надя Пери
(4.20 от 5 гласа)











 100 вълшебни напитки и коктейли.

 Както храната, така и напитките са от значение за поддържането на човешкия организъм здрав и работоспособен.

От произведения на древни философи и медици се вижда, че още по онова време хората са знаели как да запазват плодовете и плодовите сокове, които били препоръчвани като лечебно и укрепващо здравето средство.

 

 

Виж цялата анотация »

  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Информация за книгата:

Автор: Надя Пери
Издател: Хомо Футурус
Категория: Кулинария
Година: 2009
ISBN: 2521010200023


100 вълшебни напитки и коктейли.
 
Както храната, така и напитките са от значение за поддържането на човешкия организъм здрав и работоспособен.
 
От произведения на древни философи и медици се вижда, че още по онова време хората са знаели как да запазват плодовете и плодовите сокове, които били препоръчвани като лечебно и укрепващо здравето средство.
 
Освен плодовете, зеленчуците и техните сокове хората много отдавна са познавали и пчелния мед, който са използвали най-напред като храна, а след това и под формата на различни напитки.
 
Наред с плодовите и зеленчуковите сокове като напитки се използват и други безалкохолни, като минерални води, изкуствени газирани води и газирани плодови сокове. Някои от тях заради високата им диетична и лечебна стойност, а други заради приятния им вкус.
 
В зависимост от географските, климатичните, икономическите и битовите условия са се установили и различни начини за използване на храните, плодовете и зеленчуците и получаваните от тях сокове и напитки. У нас например се е наложила бозата, в Русия – квасът, общо при славяните – медовината, при французите – виното и сайдерът, при немците и чехите – пивото, и т. н. 

Коментари

Коментари